Fyldninger

Intet tandfyldningsmateriale er perfekt i alle henseender, men plastfyldningen opfylder flere behov, hvor den gamle sølvfyldning må give op.

Plast er et tandfarvet materiale som førhen mest anvendtes i fortænder. Udviklingen berettiger i dag, også anvendelsen i små og mellemstore kindtænder. Store opbygninger af kindtænder med plast anbefales kun i få tilfælde.

Plastfyldningen bliver limet fast til tandoverfladen, hvilket gør den særlig egnet til tænder, som er plaget af smertevoldende revner efter gamle sølvfyldninger.

Da plast skrumper ca. 2 % under hærdningen, og materialet er meget teknikfølsomt, kræves en helt særlig teknik under fremstilling af en tandfyldning for, at der ikke opstår uhensigtsmæssige spændinger i tanden.

Da plastmaterialet er kostbart i indkøb, og tidsforbruget til fremstillingen betydelig, bliver en plastfyldning mere kostbar end en tilsvarende sølvfyldning.​​

Enkelte patienter oplever varierende ubehag fra koldt og varmt samt under tygning af hård føde efter, at have fået en plastfyldning.

Generne skyldes som regel ukontrollable spændinger mellem plast og tand, og forsvinder oftest efter et par dage. Nogle oplever, at der går længere tid, inden der kan tygges normalt med tanden igen. Får du efterfølgende stærke smerter, som forstyrrer nattesøvnen eller kræver smertestillende medicin, skal du kontakte klinikken.

En tand med en kombineret plastfyldning vil altid være mere sårbar for nye huller i overgangen mellem plast og tand. På vores tandlægeklinik i Silkeborg anbefaler vi derfor god tandhygiejne med regelmæssig brug af tandtråd for at du får det længste udbytte af din nye plastfyldning. Klik også gerne videre og læs mere om rodbehandling og tandblegning silkeborg.

Tandfyldninger

Vi er medlem af:

Medlem af Tandlægeforeningen

Vi samarbejder med: