Hvad er paradentose?
Paradentose er tandkødsbetændelse, der har spredt sig til de dybereliggende væv nede omkring tandroden. Paradentose medfører varigt tab af tandens rodhindefibre med efterfølgende nedbrydning af knoglen. Tandkødslommen bliver således dybere, og tanden sidder ikke længere lige så godt fast. Med andre ord kan tandkødsbetændelse, der ikke behandles, udvikle sig til paradentose. Jo mere alvorlig paradentosen er, jo dybere bliver tandkødslommerne og jo mere løse bliver tænderne. Ved alvorlig paradentose kan tandkødet trække sig tilbage og gøre tandens rod synlig. Nogle patienter oplever desuden, at tænderne flytter sig, og at de får dårlig ånde i forbindelse med paradentose.
Hvordan behandles paradentose?
Formålet med en behandling af paradentose er at standse sygdommen, så tænderne ikke mister mere fæste. Når du får foretaget en paradentosebehandling hos tandlægen, fjernes tandsten og bakterier i tandkødslommen, og rodoverfladerne afglattes. Hvis tandkødet er ømt, kan det være nødvendigt at lokalbedøve. Desuden instruerer vi dig i, hvordan tænderne skal holdes rene, så sygdommen ikke udvikler sig yderligere.
Hvis tandkødslommerne er meget dybe, kan det for at stoppe sygdommens yderligere udvikling være nødvendigt at foretage en tandkødsoperation – også kaldet en paradentoseoperation. En tandkødsoperation foretages altid under lokalbedøvelse. Indgrebet er normalt ret beskedent og uden større ubehag bagefter. Efter en paradentosebehandling er det vigtigt hurtigst muligt at komme i gang med tandbørsten igen, så tandsættet holdes helt rent.
Hvis du har problemer med paradentose og kommer fra Silkeborg eller omegn, kan vi hjælpe dig af med problemet. Ring til os på 86 82 35 00 for at booke en tid allerede i dag. Læs også gerne mere om fyldninger samt kroner og broer.