Bideskinner

Der er mange, der skærer tænder eller bider forkert sammen. Det skyldes ofte stress, eller at tænderne ikke passer helt sammen.

Det er naturligvis ikke godt for tænderne, og følgevirkningerne kan være spændingssmerter i nakke og skuldre, hovedpine og ømme kæber og muskler. Ofte kan problemet dog afhjælpes med en bideskinne.

To typer af bideskinner

Som oftest foregår tænderskæren og tandpres om natten, og det er derfor ikke nødvendigvis noget, som man selv har direkte indflydelse på. Ofte forværres problemerne dog i forbindelse med stress i dagligdagen, så her kan man eventuelt forsøge at sætte ind.

Løser det ikke problemet i tilstrækkelig grad, kan en bideskinne ofte hjælpe. Er der fortrinsvis tale om tænderskæren, bruges en hård bideskinne, som beskytter tændernes emalje. Hvis problemet er tandpres, kan kæber og muskler aflastes ved at bruge en blød bideskinne i stedet.

Konstruktion af bideskinne i Silkeborg

Vi udformer din bideskinne individuelt på klinikken i Silkeborg på baggrund af et tandaftryk, så den sidder og virker perfekt. Alt afhængigt af problemets omfang, bør skinnen bruges så meget som muligt, typisk mens du sover.

Virkningen vil som regel ikke vise sig umiddelbart, men symptomerne aftager typisk i løbet af nogle uger. Er problemet af periodisk karakter, kan du vælge at bruge bideskinnen efter behov, for eksempel i stressede perioder.

Lad os hjælpe med problemet

På klinikken har vi stor erfaring med bideskinner, og hjælper gerne med at analysere din problemstilling og dine behov.

Kontakt os allerede i dag på telefon 86 82 35 00 for mere information eller for en aftale om konsultation hos os i Silkeborg.

Du kan også klikke videre og læse mere om tandblegning og paradentosebehandling.

Bideskinne

Vi er medlem af:

Medlem af Tandlægeforeningen

Vi samarbejder med: