Kirurgi

Tandkirurgi omfatter alle former for kirurgi i mund, kæber og tandkød.

Kirurgiske tandbehandlinger udføres kun af tandlæger med speciel erfaring og interesse inden for dette område.

Hos EBdent udfører vi de fleste former for kirurgiske tandbehandlinger. Vi har stor erfaring på området, da vi behandler mange patienter hvert eneste år. Både vores egne patienter men også andre tandlægeklinikkers patienter, der bliver henvist til os.

Qva vores viden og mangeårige erfaring indenfor kirurgiske tandbehandlinger vejleder vi også gerne andre tandlæger med henblik på den bedst mulige kirurgiske behandlingsmetode..

Vi beskæftiger os med alt fra små plastik kirurgiske indgreb på tandkødet, hvor tandkøds defekter bringes tilbage på plads og til store knogle genopbygnings procedurer, hvor manglende knogle genskabes via knogletransplantationer.

Imellem disse yderpunkter fjerner vi visdomstænder og godartede tumorer, indsætter implantater og opererer for paradentose.

Bedøvelse ved tandkirurgisk indgreb: Vi er helt på det rene med, at ingen glæder sig til et kirurgisk indgreb. Vi tilbyder derfor bedøvelse i forskellige niveau'er. Ud over helt almindelig lokal bedøvelse anvender vi os af beroligende midler, der kan bringe én i en døsig dvale lignende tilstand

 

​Tandudtrækning:

Der kan være flere årsager til at vælge at trække en tand ud. Den kan være så beskadiget, dårligt fungerende at tandlægen vurderer at en tandudtrækning er den bedste løsning.

Tandudtrækningen kan også være første del af en behandling, hvor der eksempelvis skal indsættes tandimplantater med tandkroner på den tomme plads.

Problematiske visdomstænder er ydermere en typisk årsag til tandudtrækninger.

Rodspidsbetændelse:

Situationen er typisk, at en tand som tidligere er rodbehandlet, begynder at give problemer igen. Tanden kan give symptomer når man tygger eller den kan føles ”for høj” i forhold til de andre tænder. I nogle tilfælde er der akutte symptomer med kraftig hævelse og smerter samt tandbyld. I andre tilfælde udvikler situationen sig mere fredeligt.

Plastikkirurgi:

Tandkødet langs tænderne betyder meget for tændernes æstetik. Hvis det f. eks. har trukket sig tilbage og blotlagt en rod, så tanden ser lang ud, kan det for nogle synes uæstetisk. Det samme gælder, hvis tandkødet omvendt dækker for meget af en tand, så den ser lille og mørk ud. I nogle tilfælde kan det hjælpe med plastikkirurgi, hvor tandkød enten trækkes ned eller fjernes. Læs gerne mere om vores kosmetiske behandlinger og proteser i Silkeborg.

kirurgi

Vi er medlem af:

Medlem af Tandlægeforeningen

Vi samarbejder med: